Achttien minder routes voor Weeze Airport

Slecht nieuws voor Weeze Airport. Vanaf 1 juli 2014 stopt Ryanair met maar liefst achttien routes vanaf Weeze. Directeur van de luchthaven Ludger van Bebber maakte dit afgelopen donderdag bekend. Hoewel het aantal passagiers in 2013 nog steeg met meer dan 12%, zal het dit jaar waarschijnlijk een flinke terugslag maken. Nu al wordt er een daling van zo’n 20-25% verwacht. Volgend jaar zal de frequentie weer toenemen, het gaat om een tijdelijke afname, aldus Henrike Schmidt. Zij gaat over het Duitse deel van het routenetwerk van Ryanair.

Het gaat om Agadir, Bergerac, Béziers, Madrid, Mahón, Marseille, Oslo, Paphos, Sevilla, Stockholm, Reus, Rijeka, Tanger, Tallinn, Växjö, Vilnius en Warschau. Ook zal het aantal Boeings die Ryanair als basis hebben waarschijnlijk teruggebracht worden naar zo’n zes toestellen. Op dit moment zijn het er nog negen. Ook met zes toestellen blijft Weeze een van de grotere bases van Ryanair.

Van Bebber heeft het allemaal voorzien. Wij zijn ook niet blij met de vliegtax, en de zwakke Nederlandse economie heeft ons ook niet echt geholpen. Het aantal passagiers op Ryanair routes vanaf Weeze is hierdoor niet naar wens van de hoofdgebruiker.