Alicante vanaf Weeze met Ryanair

Alicante is een stad in het zuid oosten van Spanje. Aan de costa blanca is het een van de topbestemmingen. Maar er is voor ieder wat wils, aangezien er ook in de steden rondom Alicante (zoals Valencia) genoeg te ontdekken is! Laat je verrassen door de Spaanse cultuur en beleef een waanzinnige vakantie in Alicante!

Vanaf Weeze naar Alicante

Met Ryanair kun je iedere dag van de week naar Alicante vliegen. Vanaf Weeze Airport (net over de grens met Duitsland bij Venray) vlieg je dan in iets minder dan 3 uur naar de Spaanse zon! Met FR6212 heen, met FR 6213 terug. Met een Boeing 737-800 van de Ierse prijsvechter vlieg je niet alleen comfortabel, maar ook heel erg veilig. Een retourtje Weeze Alicante voor een bedrag van rond de €60 (in het laagseizoen), wie wil dit nou niet?

De stad Alicante

De meeste toeristen komen naar Alicante toe voor de zon en voor het winkelen. Regen kennen ze niet echt in de stad en zelfs in de winter kun je nog prima op een terras een wijntje drinken. Verder kun je er ook prima op het strand liggen, de stad Alicante ligt namelijk precies aan de Costa Brava. Omdat Alicante in de regio een vrij grote stad is, zijn er ook goede verbindingen met steden als Benidorm en Valencia. Toch heeft Alicante veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand! Er is ook cultuur in de Spaanse badplaats!

Bezienswaardigheden in Alicante
In 711 vielen de Islamitische Moren Spanje binnen. Ze bezetten een groot deel van het land, inclusief zuidelijk Portugal. De stad zou meer dan 500 jaar in Moorse handen blijven. De Moren gaven Alicante ook de huidige naam. De Moren bouwden een vesting op de grote heuvel die in de stad staat. Deze heuvel heet de Monte Benacantil.  Tegenwoordig wordt die vesting de Castillo de Santa Barbara. De naam komt voort uit het feit dat de Christenen de stad in 1248 terugveroverden op de dag van de beschermheilige Santa Barbara. Andere bezienswaardigheden in de stad Alicante zijn de wijken Casco Antiguo en Santa Cruz. De laatste is een oude wijk die recentelijk is gerenoveerd.

Afbeelding: de Esplanade de España, met de Monte Benacantil op de achtergrond

Alicante heeft nog veel meer te bieden dan alleen dat! Ook kerken als de Sint Rochuskerk zijn zeker een bezoekje waard! Het kathedraal van Sint Nicolaas is ook erg mooi. Hou je meer van moderne dingen, dan is de Esplanade de España zeker iets voor je. Heerlijk om ‘s avonds een hapje te gaan eten, het is de plek wat ook wel het hart van Alicante wordt genoemd. Het is een straat met restaurants en winkeltjes aan de kust waar je van de haven naar het centrum van de stad kunt lopen.

Alicante Airport

Het vliegveld van Alicante, officieel Airport Alicante-Elche El Altet (meer informatie daar). De luchthaven ligt 9 kilometer ten zuidwesten van de stad Alicante. 80% van de vluchten van Alicante Airport is internationaal. Bijna 14 miljoen mensen reizen jaarlijks via de luchthaven naar een stad in de omgeving (in de meeste gevallen de stad Alicante). Het vliegveld heeft een gloednieuwe terminal. Terminal N (de nieuwe) heeft de oude terminals 1 & 2 vervangen. In 2011 ging de nieuwe terminal open.

Auto huren op Alicante Airport

Veel mensen die naar Spanje gaan, gaan met het vliegtuig op vakantie en huren ter plekke een auto. Ook op Alicante Airport is dit goed mogelijk. Alle autoverhuurmaatschappijen zijn op het vliegveld aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan Avis, Hertz, Europcar, Sixt, Gold en nog een aantal Spaanse alternatieven. Al deze concurrentie zorgt ervoor dat een auto huren op Alicante Airport niet heel duur is. De autoverhuurbedrijven zitten gewoon in de aankomsthal. Als je bent aangekomen kun je dus direct je auto in orde maken! Boek bij het huren van een auto op Alicante airport van tevoren wel even op internet.

Mocht je toch met het openbaar vervoer gaan, dan heb je behalve de taxi maar een optie: de bus. Momenteel is er geen snelle verbinding van de stad Alicante met het gelijknamige vliegveld. Er is nog geen treinstation op de luchthaven, en de tram is er ook nog niet. Er zijn echter wel plannen om deze in de toekomst te bouwen.

Verbinding van Alicante Airport naar de stad Alicante
De enige verbinding van Alicante Airport naar de stad is momenteel de busverbinding C-6. Lijn C-6 vanaf Alicante Airport naar de stad Alicante rijdt naar alle knooppunten in de stad. De bus rijdt elke 20 minuten van 06:40 tot 23:00, 365 dagen per jaar. Een kaartje kost €3,85, deze tickets zijn gewoon te koop bij de buschauffeur. Mocht je met z’n 2’en reizen, dan kun je beter een 10-journey ticket kopen, een 10 rittenkaart. Dit kost €12, maar dan kun je dus wel 10 ritjes maken. Het busstation van Alicante Airport is op de 2e verdieping. De route van Alicante Airport naar de stad Alicante en de route van de stad Alicante naar Alicante Airport.

Verbinding van Alicante Airport naar Benidorm
Mocht de reis gepland staan naar Benidorm en je komt aan op Airport Alicante, dan kun je ook met de bus naar Benidorm. Dit is de bus van busmaatschappij ALSA. In 50 minuten rijd je voor €9,45 (enkele reis) naar de stad Benidorm.