Faro vanaf Weeze Airport

Faro is de hoofdstad van de Portugese provincie Algarve, dat een echt toeristisch gebied is geworden. De stad en de regio heeft ook genoeg te bieden. Je hebt er mooie gebouwen met een rijke historie. Als je van watersport-activiteiten houdt, dan kun je hier ook prima op vakantie. De watersport faciliteiten zijn hier namelijk dik in orde. De regio is onder andere bekend om de prachtige stranden. Faro ligt ook dichtbij Albufeira.

Je kunt met diverse vliegmaatschappijen naar Faro. Er zijn een aantal maatschappijen in Nederland waar je voor kunt kiezen, maar je kunt ook naar mogelijkheden vlak over de grens kijken. Een mogelijkheid is Weeze Airport. Dit is een vliegveld vlak over de Nederlandse grens nabij het Noord-Limburgse Venray. Weeze Airport is eenvoudig bereikbaar. Zo kun je met de auto reizen. Er zijn voorts met 7000 plaatsen genoeg parkeermogelijkheden. Je kunt op de website van het vliegveld zelf een plaats reserveren en de parkeerkosten kun je contant of met een Mastercard betalen bij de parkeerautomaten. De plaatsen zijn overigens niet bewaakt. Het vliegveld is vanuit Nederland ook bereikbaar met een particuliere bus, vooraf reserveren is dan wel noodzakelijk. Je kunt ook met de trein naar Weeze. Reis met de NS naar Dusseldorf Airport, en dan met de Regional Express RE10 naar Station Weeze. Loop de laatste 3 kilometer of pak een shuttlebus.

Faro Airport

Je kunt vanaf Weeze Airport vliegen naar Faro Airport. Faro Aiport ligt zelf vier kilometer van de stad vandaan. Vliegtuigmaatschappij Ryanair is de enige airline die vanaf Weeze naar Faro vliegt. Met een Boeing 737-800 vlieg je dan in ongeveer 2,5 uur naar Faro Airport. Bedenk wel dat de tijd in Faro 1 uur achterloopt op de Nederlandse tijd! Als het in Nederland 12:00 is, is het in Portugal dus 11:00. Vanaf Faro Airport kun je natuurlijk altijd een taxi nemen om naar het centrum te gaan.

Je kunt een taxi of een bus nemen om naar Faro of Albufeira te gaan. Goedkoper is het om met het openbaar vervoer te reizen, dit kost zo’n €2,20. Er is helaas geen treinstation, dit wordt dus de bus van vervoersmaatschappij Proximo. Aangezien Faro Airport zo dichtbij de stad ligt ben je in 20 minuten al in het centrum van de stad Faro. Het centrale busstation (Avenida da República) kun je met buslijn 16 vanaf vliegveld Faro bereiken. Wil je doorreizen naar Albufeira? Neem dan vanaf Avenida da República de bus (maatschappij EVA) naar Alto dos Calicos, het centrale busstation van Albufeira. Deze laatste reis kost nog €4,70 extra en duurt iets minder dan anderhalf uur.

Ontdek alle vervoer mogelijkheden op deze website van Faro Airport.

Bezienswaardigheden in Faro

Faro heeft diverse bijzondere gebouwen. Het oude deel van de stad wordt omringd dor een stadsmuur en hierbinnen vind je een kathedraal genaamd Sé. Ook het klassieke stadshuis wordt veel bezocht en het paleis van de bisschoppen is populair onder veel toeristen. Als je van de natuur houdt is een bezoek aan natuurreservaat Ria Formosa lagune leuk. Hier heb je vele verschillende soorten vogels. In Faro zelf zijn er diverse markten waar je verse groenten, fruit, vis en vlees kunt kopen.

Naast Faro kun je in de buurt ook naar plaatsen gaan als Almancil en Loulé. In Almancil kun je een prachtige kerk bezoeken, die stamt uit het jaar 1720. Deze kerk is bedekt met prachtige faiencetegels. Het is bovendien ook een vrij stevige kerk, want 35 jaar na de bouw van de kerk, in 1755, kreeg het een aardbeving te verduren. De kerk liep nauwelijks schade op. Dit is overigens wel de enige noemenswaardige bezienswaardigheid in Almancil. De markt van het plaatse Loulé is voorts een veel bezochte trekpleister. Deze markt is op zaterdag, maar als je niet wil worden geconfronteerd met hordes toeristen kun je het centrum van dit plaatsje het best op een doordeweekse dag bezoeken. De huizen in Loulé werden vele eeuwen geleden in Moorse stijl gebouwd, maar een deel van de huizen werden door aardbevingen verwoest. Er zijn nog wel diverse gebouwen in Moorse stijl.

In een stad iets verderop, Tavira genaamd, kun je ook diverse gebouwen, hetzij vooral ruïnes, in Moorse stijl aanschouwen. Want de eerder genoemde aardbeving zorgde in 1755 voor de verwoesting van vele gebouwen. Voor de Moren, de islamitische inwoners van het middeleeuwse Portugal, was Tavira vele eeuwen een belangrijke plaats. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zijn aan te raden. Zo is kasteelruïne Castelo dos Mouros het bezoeken waard, alsook Igreja de Santa Maria do Castelo en Igreja de Misericordia. Dit zijn twee kerken. Door veel toeristen wordt Tavira als één van de mooiste plaatsen van de Algarve beschouwd, het is een van de reden dat toeristen ‘s zomers vliegen naar Faro.

Uitgaan in Albufeira

Albufeira is natuurlijk een bekende badplaats voor jongeren. De perfecte party bestemming voor bijvoorbeeld een examenreis. Let wel op: dit is echt een jongerenoord, het is zeker geen plaats om met het gezin op vakantie te gaan. Bekend is de Totally Summer Beach. Hier draaien bekende DJ’s de hele nacht door. Het is natuurlijk ook mogelijk om kroegentochten in Albufeira te doen. Ben je jong en vlieg je naar Faro? Dan is een uitstapje naar Faro zeker een goede tip!