Ibiza vanaf Weeze airport

Ibiza is een klein Spaans eiland in de Middellandse Zee met zo’n 150.000 inwoners (anno 2017). Het maakt net als Mallorca, Minorca en Formentera ook deel uit van de Balearen. De hoofdstad is Ibiza stad, een andere grotere stad op het eiland is Sant Antoni de Portmany. Het is een vrij klein eiland maar iedereen kent het wel ergens van. Ibiza is een populaire vakantiebestemming maar ook het eiland om op een zeer luxe wijze uit te gaan.

Boek ook tickets naar het party eiland en ervaar het ultieme Ibiza-gevoel!

Vlieg naar Ibiza vanaf Weeze Airport

Vanaf eind maart 2014 vliegt Ryanair vier keer per week vanaf Weeze Airportnaar Ibiza. De vluchten vertrekken op zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag. Met FR6418 vlieg je heen, met FR6419 terug. Voor onder de €100 boek je al een retourtje Weeze Ibiza. Met een Boeing 737-800 vlieg je in ongeveer twee en een half uur naar de Spaanse zon, vanaf Weeze Airport dus.

Ibiza Airport

Bijna alle toeristen reizen door de lucht naar het eiland. Ibiza Airport handelt jaarlijks bijna 8 miljoen passagiers af, grotendeels toeristen. Vanaf Schiphol Amsterdam Airport kun je met TUI Netherlands (alleen in de zomer), Transavia en Vueling naar Ibiza. Vanaf Eindhoven Airport alleen met Ryanair of Transavia en vanaf Rotterdam/The Hague Airport met alleen Transavia. Vanaf Weeze Airport vliegt enkel Ryanair naar het Spaanse vakantie-eiland toe. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om op Ibiza te komen: er varen ferry’s vanaf Barcelona, Mallorca en Valencia.

Toerisme en de dance cultuur

Ibiza is de plek om naar dance feesten te gaan. DJ’s zoals Hardwell, Avicii, Nicky Romero, Dimitri Vegas & Like Mike, Zedd, Nervo, Armin van Buuren en DJ Tiësto traden bijvoorbeeld in 2014 minimaal 1 keer op op het party eiland. Bekende clubs op het eiland zijn Amnesia, DC10, Es Paradís, Pacha, Privilege en Space. Veel nieuwe nummers in de electric house, trance, dance en techno genres worden voor de eerste keer gedraaid door een van de bekende DJ’s in een van de clubs.

Klimaat en stranden op Ibiza
Ibiza biedt nog veel meer dan alleen bekende artiesten in dure clubs. De ideale zomerse temperaturen van meer dan 30 graden, en de zachte winterse temperaturen (denk aan zo’n 18 graden in november) maken het eiland tot de ideale plek om vakantie te vieren. Ibiza kent vele mooie kleinere strandjes maar als je op de grotere stranden wilt liggen met mogelijkheden om een drankje te bestellen, dan kost het in de meeste gevallen geld om überhaupt op het strand te mogen liggen.