Londen Stansted Airport vanaf vliegveld Weeze

Londen Stansted is een luchthaven ten noordoosten van de stad Londen. Het is gebouwd als uitvalsbasis voor bommenwerpers in de tweede wereldoorlog. Amerikaanse en Engelse bommenwerpers stegen vanaf Stansted Airport op Duitse doelen te bombarderen. Het was ook een plek waar beschadigde bommenwerpers gerepareerd konden worden. Vlak na de tweede wereldoorlog, in 1949, werd het vliegveld in gebruik genomen door de civiele luchtvaart. Dit was in het begin met enkele charters per week echter nog niet zo serieus. Nu is Stansted Airport het derde vliegveld van Londen en een van de grootste bases van de Ierse prijsvechter Ryanair.

Met Ryanair van Weeze naar Londen Stansted

Vanaf Weeze Airport kun je elke dag naar Stansted Airport (STN) reizen! Stansted Airport is dus een van de grootste bases van Ryanair, Weeze Airport is dit ook! In een ultramoderne Boeing 737-800 vlieg je in ongeveer een uur en een kwartier met FR3253 heen, en met FR3252 terug naar Weeze Airport! De kosten zullen de pret niet drukken, zo’n €90 voor een retourtje Weeze Stansted is natuurlijk geen geld! Ryanair wordt niet voor niets de goedkoopste low cost airline van Europa genoemd. Vergeet je horloge en de tijd op je mobiele telefoon niet een uur terug te draaien, de tijd in Engeland loopt namelijk een uur op onze tijd vooruit!

Korte geschiedenis van Stansted Airport

In 1966 werd het vliegveld gekocht door BAA, een Britse investeringsmaatschappij die ook al Heathrow en Gatwick onder haar hoede had. Omdat BAA vond dat Gatwick en Heathrow in de toekomst niet meer uit te breiden zouden zijn, werd er een terminal gebouwd op Stansted Airport. Deze was na meer dan 20 jaar niet groot genoeg meer, daarom werd er in 1991 een nieuwe terminal neergezet met een prijskaartje van 100 miljoen Engelse ponden. Dit geeft wel aan hoe serieus men bezig is met vliegveld Stansted. In de jaren erna steeg het aantal passagiers per jaar erg hard met een hoogtepunt in 2007, toen ruim 23 miljoen passagiers van het vliegveld gebruik maakten. In 2013 waren dit bijna 18 miljoen passagiers, de economische crisis heeft het vliegveld dan ook vrij hard geraakt.

Verbinding met de stad Londen

Stansted Airport is zeer goed verbonden met de stad Londen. Elk kwartier rijdt er een trein naar Liverpool Street, een station midden in het centrum van Londen op een steenworp afstand van de beroemde Tower Bridge. Deze reis kost (retourtje) £23,40 (dit komt neer op €30) en duurt minder dan 50 minuten. Op Liverpool Street kun je overstappen op The Underground, het befaamde metrostelsel waarmee je letterlijk overal in Londen kan komen.

Totale kosten van Weeze naar Londen

De totale kosten van Weeze Airport naar Stansted Airport zullen ongeveer als volgt zijn opgebouwd. Stel dat je vanuit Nijmegen moet komen, dan betaal je dus €30 voor het retourtje met de bus vanaf bijvoorbeeld Nijmegen naar Weeze Airport. Vervolgens €90 voor het retourtje met het vliegtuig. De totale kosten zijn dan €120. Je moet ook nog met de trein naar de stad Londen, dit kost €30, de totale reiskosten komen dus neer op €150 per persoon. Daarvoor ben je gewoon een weekend in de grootste hoofdstad van Europa! Dat is geen geld!

De stad Londen

Londen is een echte metropool. De Tower Bridge, de Londen Tower, de Londen Bridge, de Londen Eye, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Westminster Abbey en de Big Ben, het zijn zomaar acht bezienswaardigheden die de Engelse hoofdstad beroemd maken. Miljoenen toeristen komen er elk jaar op af, eigenlijk moet iedereen keer in de stad Londen zijn geweest. Het is een wereldstad van formaat. Wil je goed de tijd nemen voor de bovengenoemde acht attractie’s, dan heb je al minimaal een dag de tijd nodig. De Londen Eye, de Westminster Abbey en de Big Ben liggen bij elkaar (aan de rivier the Thames), de Tower Bridge, Londen Tower en de Londen Bridge liggen iets verder naar het oosten (op een uur loopafstand). Piccadilly Circus is een van de bekendste pleinen van Londen, dit ligt iets ten westen van de Big Ben (dertig minuten lopen). Buckingham Palace ligt dan weer tien minuutjes naar het zuidwesten vanaf Piccadilly Circus.

Deze acht attractie’s zijn al acht indrukken die je niet snel zult vergeten. We hebben het dan nog niet eens over de St Paul’s Cathedral, Trafalgar Square en Hyde Park gehad. Londen is zogezegd een wereldstad waarvoor je wel een aantal dagen nodig hebt om het globaal te bezoeken! Laat de stedentrip naar Londen dus beginnen vanaf Weeze Airport en bezoek via Stansted Airport en de trein naar Liverpool Street Londen!