Weeze Malaga retour met Ryanair

Malaga is een van de oudste steden van Europa, het bewijs van nederzettingen in de omgeving gaat bijna 3000 jaar terug. Malaga heeft dan ook een interessante geschiedenis, de strategisch gelegen stad werd door de jaren heen beheerst door onder andere de Romeinen, de Carthagers, de Moren en katholieken. Tegenwoordig kennen we Malaga meer van de lossta del Sol en de heerlijke zomerse temperaturen. Toch heeft Malaga veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand!

Vanaf Weeze naar Malaga Airport

Malaga Costa del Sol Airport is niet alleen een van de oudste vliegvelden van Europa (1919), het is nu ook de grootste luchthaven van zuid Spanje. Het vliegveld ligt slechts 8 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad van de Spaanse regio Andalusia. Meer dan 18 miljoen mensen reisden in 2017 via Malaga Airport. Met Ryanair kun je vanaf Weeze Airport voordelig naar Malaga Airport vliegen. Minimaal 1x per dag kun je met een Boeing 737-800 naar zuid Spanje, retour tickets zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €90 (laagseizoen) tot €140 (hoogseizoen). De vliegreis zelf duurt iets meer dan 3 uur. Een retourtje Weeze Malaga hoeft dus helemaal niet veel te kosten! Bekijk meer informatie op de website over Malaga Airport.

Verbinding van het vliegveld naar het centrum van Malaga

Onder de gloednieuwe terminal T3 van Malaga Airport ligt een treinstation. Hiermee kun je voordelig naar het stadscentrum van Malaga. Treinen rijden vanaf een uur of 7 in de ochtend tot iets na middernacht. De verbinding van het vliegveld naar het centrum van Malaga duurt ongeveer 8 minuten. Er hangt een prijskaartje aan van slechts €2,60 (enkele reis). Als je naar een hele andere stad dan Malaga wilt reizen, dan moet je (4 haltes) naar Malaga Renfe at Maria Zambrano Station. Vanaf dit treinstation kun je alle kanten op, van Madrid naar Barcelona.

De totale kosten vanaf Weeze naar Malaga zijn dus afhankelijk van waar je vandaan komt. Mocht je vanaf Arnhem komen, dan kost het dus (retour) €30 + €140 + €2,60 + €2,60. Voor dus rond de €175 aan reiskosten reis je in het hoogseizoen naar zuid Spanje! Als dat niet voordelig is…

De stad Malaga

Het mag met recht de zuidelijkste stad van Europa genoemd worden; Málaga. De zesde stad van Spanje (600.000 inwoners) ligt minder dan 150 kilometer van Afrika af. Hierdoor kan het ‘s zomers dan ook heel heet worden. Dit is dan ook een van de redenen dat het toerisme in Malaga booming is. Temperaturen van 35 graden in de zomer zijn geen uitzondering, zelfs in de winter kan het nog makkelijk 20 graden worden. Maar niet alle toeristen komen voor de zon. Omdat de stad zo’n interessante geschiedenis heeft, is de stad rijk aan verscheidene culturele gebouwen. Van Romeinse theaters tot Arabische forten; in Malaga kan alles!

De bekende Spaanse schilder Pablo Picasso is geboren in Malaga. Dit is de reden dat het Museo Picasso in de Spaanse stad staat. Een andere bezienswaardigheid is Alcazaba. Het is een Arabisch fort dat nog uit de tijd stamt dat de regio werd beheerst door de Islamitische Moren. Het fort is bijna 1000 jaar oud. Het volgende in het oog springend gebouw is Cathedral Malaga. De bouw van het meer dan 500 jaar oude kathedraal duurde maar liefst 250 jaar, waardoor je er zowel Gotische als Renaissance stijlen in kunt terugvinden. In 1950 zijn de resten van een Romeins theater teruggevonden, wat nu compleet is gerestaureerd. Ook staat er een modernere stierenvechtersarena in Malaga.