Milaan Bergamo vanaf Weeze met Ryanair

Milaan Bergamo Airport is een vliegveld dat 45 kilometer ten noordoosten van de stad Milaan ligt. Ondanks de afstand wordt het veel gebruikt voor vervoer naar Milaan. Het vliegveld is populair bij low cost airlines zoals Ryanair en Wizz Air. Ook is het een belangrijk vliegveld voor Duitse cargomaatschappij DHL. In 2017 maakten 12,3 miljoen passagiers gebruik van Milaan Bergamo Airport.

Vanaf Weeze naar Milaan Bergamo met Ryanair

De grootste gebruiker van Milaan Bergamo Airport (BGY) is de Ierse prijsvechter Ryanair. Ook op Weeze Airport is Ryanair erg groot. Maar liefst 7 dagen per week kun je vanaf Weeze naar Milaan Bergamo. Je vliegt in iets meer dan anderhalf uur in een moderne Boeing 737-800 van Amerikaanse makelij. De vluchtnummers zijn FR8606 (van Weeze naar Milaan) en FR8607 (van Milaan naar Weeze). Als je de goede dagen uitkiest, kun je voor minder dan €50 een retourtje Weeze Milaan boeken. Als je per se op een bepaalde dag wilt reizen, dan kost zo’n retourtje gemiddeld €70.

Korte geschiedenis van Milaan Airport

Al in 1911 werd het terrein vlakbij het vliegveld gebruikt voor diverse vluchten, in 1939 werd er vlakbij de vliegbasis Orio al Serio geopend. Pas in 1970 was het vliegveld open voor de burgerluchtvaart. Na een aantal moeilijke jaren liftte het vliegveld rond de jaarwisseling met het succes van Malpensa mee. Er werd toen namelijk flink geïnvesteerd in de infrastructuur rond Malpensa Airport. In 2001 kreeg het vliegtuig een kwaliteitscertificaat waardoor het onder belangstelling kwam van prijsvechters. Sindsdien is het aantal passagiers explosief gegroeid, van amper 3 miljoen passagiers in 2003 tot 12,3 miljoen passagiers in 2017. De positie als Cargo luchthaven verbeterde de laatste jaren ook sterk, momenteel wordt bij 1/3 van de luchtvracht in Italië gebruik gemaakt van Orio al Serio Airport.

Verbinding Airport met het centrum van Milaan en Bergamo

De verbinding van het vliegveld met Milaan en met Bergamo is goed. Je kunt met Terravision voor minder dan €10 al een retourtje boeken met de bus. Je reist dan vanaf Bergamo Airport naar Milan Stazione Centrale. Dit is het treinstation van de stad. Deze bus (de verbinding tussen Bergamo Airport en het centrum van Milaan) gaat meerdere keren per uur, de trip zelf duurt minder dan 60 minuten. De trip zal langs Cologno Monzese gaan, een gemeente in Milaan. Dit ligt vlakbij het beroemde formule 1 circuit van Monza.

Er bestaat ook een Airport Bus, welke het station van Bergamo verbindt met het vliegveld. Elke twintig minuten komt er zo’n bus die in een kwartier naar Stazione Bergamo rijdt (het station dus). Met hetzelfde ticket kun je dan op de kabelbaan (soort metro) overstappen, en dan ben je in nog eens drie minuten in het stadscentrum van Bergamo. De kosten bedragen €5 voor 24 uurs ticket, €7 uur voor een 72 uurs ticket. Het geldt voor het hele ATB netwerk. ATB is de busmaatschappij in Bergamo. De verbinding tussen Bergamo Airport en het centrum van Bergamo met de bus is dus zeer goed te doen!

Totale kosten van Weeze naar Milaan

De totale kosten vanaf Weeze via Milaan Bergamo Airport naar het centrum van Milaan zijn dus ook goed te doen. Vanaf bijvoorbeeld Arnhem kost het €30 voor een retourtje Weeze – Arnhem, zo’n €80 voor het retourtje Milaan Bergamo naar Weeze met Ryanair, en ten slotte kost het slechts €10 voor een retourtje met de bus van Terravision naar Milaan. De totale kosten zijn dan slechts €120 per persoon. Voor €120 aan reiskosten per persoon ben je dus in de modehoofdstad van Europa!

De stad Milaan

Milaan, in inwoners na Rome de grootste stad van Italië en zeker de belangrijkste stad van noord Italië. Milaan komt van het Latijnse Mediolanum. Vrij vertaald betekent dit ‘midden in de vlakte’. De stad ligt namelijk midden in de Povlakte. Milaan is de hoofdstad van der provincie Lombardije, en de agglomeratie telt 4 miljoen mensen. Dit is dan inclusief voorsteden als Monza. Milaan is een hele oude stad. De dom van Milaan is een goed voorbeeld hiervan. De bouw van deze dom duurde bijna 500 jaar, het is vandaag de dag een van de grootste rooms katholieke kathedralen ter wereld. Er zijn natuurlijk nog meer toeristische attracties in de stad Milaan. Een goed voorbeeld is het klooster Santa Maria deel Grazie. De wereldberoemde Leonardo da Vinci heeft hier zijn muurschildering van het laatste avondmaal gemaakt. Een ander oud gebouw is het La Scala theater. In dit gebouw uit 1778 worden tot op de dag van vandaag nog steeds opera’s opgevoerd.

Nieuwere bezienswaardigheden in de stad Milaan zijn het stadion San Siro. Wat weinig mensen weten is dat dit voetbalstadion gedeeld wordt door AC Milan en Internazionale, twee grote Italiaanse clubs (ook in Europa). Verder ligt in Monza het beroemde formule 1 circuit. Milaan heeft niet alleen mooie gebouwen, de stad wordt samen met Parijs als het middelpunt van Europa gezien als het gaat om mode. Ook qua eten wordt Milaan gezien als een expert op het gebied van haute couture. Denk maar aan Risotto!