Minder Ryanair vluchten voor vliegveld Weeze

Weeze Airport is een van de grootste Ryanair bases. Toch schrapt het Ierse luchtvaartbedrijf dertien bestemmingen in de zomerdienstregeling van 2015. Een logisch besluit in de ogen van de ultra low cost maatschappij, aangezien Ryanair de laagste prijzen wil bieden. Met de pas ingevoerde Duitse vliegbelasting, ook wel vliegtaks genoemd, moeten de prijzen per vlucht met zo’n €7,50 stijgen. Een percentage van zo’n 20%, als je naar de prijs van de tickets kijkt die Ryanair momenteel aanbiedt vanaf Weeze.

De dertien bestemmingen (oftewel dertien routes) vervallen dus pas vanaf de zomer van 2015, vanaf Weeze. De getroffen routes zijn Berlijn Schonefeld, Krakau, Oslo, Santander en Zaragoza. Het gaat om precies 84 vluchten per week. Weeze Airport komt hierdoor mogelijk in de problemen, aangezien Ryanair de grootste gebruiker is van het vliegveld.

Weeze is niet de enige luchthaven die nadeel ondervindt aan de Duitse maatregel om de nationale schatkist te spekken, ook vanaf Frankfurt Hahn, Bremen en Berlijn Schonefeld vervallen een aantal Ryanair routes.