Nederlandse vliegtaks doet Weeze Airport flink groeien

De Nederlandse vliegtaks beweegt mensen over de grens. Airport Weeze, net over de grens van Duitsland, heeft nu al meer reizigers verwerkt dan in heel 2022. In 2022 maakte maarliefst 1.037.269 passagiers gebruik van de luchthaven, dit aantal werd dit jaar op 21 augustus al gehaald. Het aanbod vluchten is op luchthaven sterk toegenomen. Luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, SkyExpress en AirArabia hebben het aantal vluchten opgeschaald vanaf en richrting Weeze Airport.

Sebastian Papst, CEO van Airport Weeze, is blij met de groei. Hij verwacht dit jaar ruim 1,4 miljoen passagiers op zijn luchthaven te mogen verwelkomen. Dat zou het grootste aantal passagiers zijn sinds 2018. In 2019 ging vliegveld Weeze dan ook door een flinke dip, om natuurlijk in 2020 helemaal door een diep dal te gaan.

De Nederlandse vliegtaks is gelijk aan €26,43. Dat lijkt niet veel maar is wel de prikkel voor veel mensen die toch al dichtbij Weeze wonen, om via dit vliegveld te gaan.

De verwachting is dat Weeze Airport in 2025 doorgroeit naar ruim 1,5 miljoen passagiers. Dat is nog niet eens dichtbij het record uit 2010; toen vertrokken er bijna 2,9 miljoen mensen vanaf de luchthaven.