Reistips vanaf Weeze Airport

Vanaf Weeze Airport wordt er veel gevlogen voor vakantievluchten. Ryanair voert hier het leeuwendeel van de vluchten uit. Wat zijn nu de tips voor een vakantie vanaf Weeze Airport? Oftewel, de goede reistips om te vliegen vanaf Weeze? Wij hebben geprobeerd hieronder een overzicht te maken!

  1. Kom niet te laat aan op de luchthaven. De lange wachtrijen op vliegvelden als Schiphol Airport in de zomer van 2022 staan nog in ons geheugen dus 4 uur van tevoren is een beetje overdreven maar 1:20 uur van tevoren zonder ruimbagage en 1:40 van tevoren is wel aan te raden. Reis je met Ryanair, zorg er dan voor dat je ingecheckt bent en je boarding passes klaar hebt staan. Dan kun je (in geval van zonder ruimbagage) direct door naar de beveiliging.
  2. Neem iets te eten mee. Tenzij je het fijn vindt om eten te kopen in het vliegtuig natuurlijk. Een oerhollands bammetje of een paar krentenbollen. Neem niet te veel vloeistoffen mee aangezien 100ml nog steeds de vloeistoffen limiet is op het vliegveld van Weeze. Dat betekent dat meer dan 100ml wordt afgepakt, zelfs als het water, deodorant of tandpasta is.
  3. Ga je naar het Verenigd Koninkrijk, neem dan een reisstekker mee. Al kun je de Nederlandse stekkers ook wel gebruiken in de UK in combinatie met een pen. Hoe dat moet kun je beter zelf opzoeken.
  4. Zoek van tevoren uit hoe je bij het vliegveld van aankomst naar je accomodatie gaat. Dit kan per taxi zijn, maar ook met het openbaar vervoer. Op sommige bestemmingen heb je een prima treinverbinding, of tram of buslijn die naar het centrum gaat van je bestemming. Anders wordt het misschien toch een taxi!
  5. Heb plezier! Reizen wordt soms als stressvol ervaren maar het gaat er natuurlijk om dat je plezier hebt! Nieuwe ervaringen enzo 🙂