Goedkope retourtjes Weeze Valencia

Valencia is het paradijs van rozen en sinaasappelen. Het wordt daarnaast door velen gezien als één van de meest levendige steden van het Iberisch schiereiland. Er is voldoende te beleven op het vlak van cultuur en kunst. Ook de stranden zijn ideaal als je heerlijk tot rust wilt komen.

Vliegen naar Valencia

Je kunt vanaf het Duitse Weeze Airport vliegen naar Valencia. Je vindt het vliegveld vlak over de grens bij Nijmegen. Dit kan met Ryanair en steeds meer Nederlanders kiezen voor deze vluchthaven, dat een voormalige militair vliegveld is. In totaal reisden circa 2,5 miljoen mensen via Weeze Airport. Sinds een aantal jaar komt zelfs een groot deel van de passagiers uit Nederland. Weeze Airport heeft diverse voordelen. De stress wordt in vergelijking met vliegvelden als Schiphol als minder beschouwd en het parkeren is bij het vliegveld aanzienlijk goedkoper dan bij veel Nederlandse luchthavens.

Vanaf Weeze Airport gaat tussen eind oktober en eind maart twee keer per week een Boeing 737-800 van Ryanair. Dit is op donderdag en zondag. In de lente en zomer gaan er drie vluchten per week naar Valencia. Je kunt dan vliegen op dinsdag, donderdag en zaterdag. In een vlucht van 2,5 uur kun je al vliegen naar Valencia.

Valencia Airport

Als je vanaf Weeze Airport vliegt kom je aan op Valencia Airport. De luchthaven van Valencia is iets buiten de stad gelegen. De luchthaven, dat in het Spaans Aeropuerto de Valencia heet, ligt officieel in Manises. Het ligt bovendien aan de A-3. Dit is een snelweg die loopt van Madrid tot aan Valencia. De luchthaven is in handen van AENA, een Spaans staatsbedrijf. Na het vliegveld van Alicante, dat in de buurt ligt, is Valencia Airport het belangrijkste vliegveld van de regio. Miljoenen mensen per jaar vliegen naar Valencia (in 2017 bijna 7 miljoen). Wel gaat het om een relatief klein vliegveld met twee startbanen en één terminal. Vanaf vliegveld Valencia kun je metrolijnen 3 en 5 nemen om zo in de stad Valencia te komen. Je kunt ook met de taxi of met een gehuurde auto naar de stad gaan. Op Valencia Airport zijn verschillende autoverhuurbedrijven te vinden..

Bezienswaardigheden in Valencia

Valencia is een stad met prachtige architectuur. Oude en moderne gebouwen gaan naadloos in elkaar over. Panden in de binnenstad zijn in de laatste decennia grondig gerenoveerd, maar alle monumentale gebouwen in de binnenstad worden weer in dezelfde stijl opgetrokken. Valencia is onder mee bekend om zijn ‘groene long’. De rivier, die door de binnenstad over een lengte van achttien kilometer kronkelde, is drooggelegd en omgebouwd tot een groot stedelijk park, waarin tal van sportvoorzieningen zijn aangelegd. Het droogleggen van de rivier was overigens noodzakelijk, want de stad had regelmatig te maken met overstromingen. Er zijn in dit gedeelte van de stad talloze activiteiten. Daarnaast is er een groot fiets- en wandelpad.

Het opvallend groene Valencia is door de zich steeds verder uitbreidende industrie een welvarende stad. Het is de stad van gigantische sinaasappelplantages en de stad van grote vurwerken in het voorjaar. Dit festival wordt het Fallas Festival genoemd, rond deze tijd is het wel iets duurder om te vliegen naar Valencia. Het Fallas Festival in Valencia markeert het einde van de winter en het begin van de lente. Met processies en optochten. Het Fallas Festival staat ook bekend om zijn vuurwerk. Veel vuurwerkliefhebbers brengen zelfs graag een bezoek aan het mekka van de vuurwerkfestivals. In de maand maart staat Valencia namelijk in vuur en vlam. Onder het toeziend oog van honderdduizenden bezoekers en onder begeleiding van oorverdovend vuurwerk, worden overal metershoge fallas-beelden, dit zijn grote poppen, in brand gestoken.